9.1 C
New York kenti
Cumartesi, Nisan 20, 2024

Buy now

spot_img

TCMB’nin brüt döviz rezervi geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre 2 Nisan haftası itibariyle 50 milyar doların altına geriledi

Merkez Bankası’nın brüt Döviz rezervlerinde 2 Nisan haftasında da gerileme kaydedildi.

Verilere göre 2 Nisan haftası itibariyle brüt döviz rezervleri 48,01 milyar dolara geriledi. Bir önceki hafta brüt döviz rezervleri 50,9 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

2 Nisan haftasında altın rezervleri de 39,4 milyar dolara geriledi. Bu rakamların ardından toplam rezervler 87,5 milyar dolar oldu. Bir önceki hafta TCMB’nin toplam rezervleri 90,6 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Net döviz rezervleri de geriledi

Veriler Merkez Bankası’nın net döviz rezervlerinin de 2 Nisan haftası itibariyle gerilediğini gösterdi. Merkez Bankası kuruna göre yapılan hesaplamayla net döviz rezervleri 10,7 milyar dolar oldu. Bir önceki haftada bu rakam 12,8 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Bloomberg kuruna göre yapılan hesaplamada da 2 Nisan haftasında net döviz rezervinin 10,7 milyar dolar olduğu izlendi. Aynı kura göre geçen hafta net döviz rezervleri 12,5 milyar dolar olmuştu.

Kamu bankaları döviz pozisyonu fazla verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) haftalık verilerine göre kamu mevduat bankalarının 2 Nisan haftası itibariyle yabancı para net pozisyonunda 72 milyon dolarlık fazla kaydedildi.

Bir önceki kamu mevduat bankalarının hafta yabancı para net pozisyonunda 288 milyon dolarlık açık verilmişti.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler