9.5 C
New York kenti
Cumartesi, Nisan 20, 2024

Buy now

spot_img

ABD’de Biden yönetimi 150 milyondan fazla yardım çeki dağıttı

ABD’de Joe Biden yönetimi, şimdiye kadar 372 milyar dolarlık 150 milyondan fazla yardım çeki dağıtıldığını açıkladı

Biden yönetimi, Çarşamba günü itibariyle 1,9 trilyon dolarlık destek paketinden 150 milyondan fazla yardım çeki dağıttı.

Hazine Bakanlığı ve İç Gelir Servisi, yaklaşık 156 milyon insana toplamda 372 milyar dolarlık yardım çeki dağıttı. Son dağıtılan yardımların büyük bir kısmı sosyal güvenlik yardımı ve desteği alan kişilere verildi.

Başkan Joe Biden’ın danışmanları, başkanın ilk 100 gündeki hedefinin bu yardım çeklerinin dağıtılması, okulların yeniden açılması ve aşılanma hızının artırılması olduğunu söyledi.

Salı günü Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Biden yönetime geldiğinden beri Amerikalılara 150 milyon doz aşı yapıldığı belirtildi. Biden’ın hedefi ilk 100 gün 100 milyon aşılama yapılmasıydı.

Şu an dağıtılan yardımlar, ABD Başkanı Amerika’yı Kurtarma Planı’nı imzaladığından beri dağıtılan dördüncü yardım çeki ve 36 milyon dolar değerinde 25 milyon ödemeyi de kapsıyor.

New York Fed’in gerçekleştirdiği bir ankete göre ise ABD’li tüketiciler aldıkları her bir dolar yardımın 42 centini biriktiriyor.

Dağıtılan yardımların yüzde 25’ten az bir kısmının harcama için kullanıldığını gösteren anket, geri kalanının ise borçları ödemek için kullanıldığına işaret ediyor.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler