14.5 C
New York kenti
Perşembe, Nisan 25, 2024

Buy now

spot_img

İngiltere turizmde açılma için hükümetten yeşil ışık bekliyor

Başbakan Boris Johnson uluslararası seyahat yasağının 17 Mayıs’ta kaldırılmasının henüz netlik kazanmadığını bildirdi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson restoran, pub ve mağazaların gelecek haftadan itibaren açılacağını ancak uluslararası seyahat kısıtlamasının planlandığı gibi 17 Mayıs’ta kalkıp kalkmayacağının belirsiz olduğunu söyledi.

Bu açıklama, sınırlamalar nedeniyle zor durumda olan havacılık sektörü için belirsizliğin devam edeceğini gösteriyor.

Basın toplantısında konuşan Johnson diğer ülkelerde virüs kontrol altına alınırsa hedeflenen tarihte havayollarının açılması konusunda umutlu olduğunu söyledi ve “Ancak virüsün yeniden yurt dışından bu ülkeye girmesini istemiyoruz” ifadesini kullandı.

İngiltere yeniden açıldığında ülkeler virüs vaka sayıları ve aşılama oranları gibi çeşitli faktörler baz alınarak ‘trafik ışığı’ sistemiyle sınıflandırılacak. Örneğin yeşil kategorideki ülkeden gelenler virüs testini yine de yaptırmak zorunda olacak. Sarı ve kırmızı kategorideki ülkelerden gelenler izolasyon ve karantina kurallarını uygulayacak.

British Airways, Ryanair Holdings, EasyJet’in aralarında olduğu Airlines UK CEO’su Tim Alderslade konuya dair “bugünkü açıklama normalleşemeye giden yol haritasına dair net bir detay sunmuyor. Önlemlere dair detayları bekleyeceğiz. Ancak gördüğümüz kadarıyla yeşil kategorideki ülkelerden gelenlere bile test yapılması düşük riskli bölgelere seyahatleri dahi sınırlayacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler