5.6 C
New York kenti
Cuma, Mart 29, 2024

Buy now

spot_img

Biden’dan aşılamada iddialı yeni hedef

Joe Biden, daha önce söz verdiğinden iki hafta önceye kadar tüm ABD’li yetişkinlerin aşılanma ehliyetine kavuşmasını hedefliyor

ABD Başkanı Joe Biden, salı günü tüm yetişkinlerin 19 Nisan’a kadar aşılanma ehliyetine kavuşmasını istediğini açıklayacak, bu da daha önce belirlediği tarihten iki hafta önceye tekabül ediyor.

Bir Beyaz Saray yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, Biden, görevdeki ilk 75 gününde 150 milyon doz aşı yapıldığını ve 100’üncü günde 200 milyon aşı hedefine ulaşmak için çalışmaların hızlandırılacağını da duyuracak.

ABD’deki eyaletlerin neredeyse yarısı geçen hafta 16 yaşından büyükler için aşılanmanın açıldığını duyurmuştu. CNN’e göre, Biden’ın gösterdikleri çabalar için eyalet valilerine teşekkür etmesi bekleniyor.

Haftasonu aşılama rekoru kırıldı

ABD Bulaşıcı Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre, ülkede ortalama günlük aşılama sayısı 3 milyon doza yükseldi. Sadece Cumartesi günü ülkede 4,1 milyon doz aşılama yapıldığı belirtildi. Bu rakam ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) geçen yıl aşılara acil kullanım onayı vermesinden bu yana en yüksek günlük aşılama sayısı olarak kaydedildi.

CDC verilerine göre ülkede 104,2 milyon kişi en az bir doz aşılanmış oldu. Böylelikle nüfusun yüzde 31’ine en az ilk doz aşı uygulandı. Bunun yanında ülkede 59,9 milyon kişinin iki doz aşılamasının tamamlandığı da belirtildi. Aşılamaları tamamlanan kişilerin toplam nüfusa oranı ise yüzde 18 oldu.

Aşı üreticilerinin taahhüt ettikleri 700 milyon dozu Temmuz sonunda sağlamasıyla beraber günlük aşılanma oranlarının yükseleceği düşünülüyor.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler