17.6 C
New York kenti
Perşembe, Nisan 25, 2024

Buy now

spot_img

Borsada dalgalı seyir

Küresel düzeyde risk algısındaki pozitif hava, seansın ilk bölümünde Türk Lirası’nda yaşanan primin de katkısıyla borsada fiyatlamalara olumlu etkide bulundu. Seansın devam eden bölümünde ise BIST 100 endeksinde dalgalı seyir izlendi

Rekorlar kıran imalat göstergelerinin ardından küresel düzeyde riskli varlıklara yönelik talep yükselirken, Türk Lirası’ndaki telafi çabasının da desteğiyle Borsada seansın ilk bölümünde görülen olumlu fiyatlamalar seansın devamında kalıcı olmadı.

Güne yüzde 0,59 artışla 1.434 puandan başlayan BIST 100 endeksi seansın devam eden bölümünde ise dalgalı seyir görüldü.

Küresel çapta imalat PMI rakamları güçlü bir görünüm ortaya koyarken, küresel hisse piyasalarında olumlu bir fiyatlama etkili oldu. TL’deki değer kazanımlarından destek bulan BIST-100 Endeksi bankacılık sektörü öncülüğünde Perşembe gününü yüzde 2,50’lik güçlü bir yükselişle 1.426,56 puandan tamamlamıştı.

ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, haftanın son işlem gününde tatil nedeniyle işlem görmeyecek. Bu sabah ABD vadelileri karışık bir seyir izledi. Asya piyasalarında bazı borsalar tatil nedeniyle kapalı olurken, açık olan piyasalarda yeşillerin baskın olduğu görüldü.

Dolar/TL ‘de üç günlük düşüş ise yüzde 3’ü aştı.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler