9.9 C
New York kenti
Cuma, Nisan 19, 2024

Buy now

spot_img

Nasdaq açılışta hızlı yükseldi

ABD endekslerinde riskli varlıklardan kaçış teması etkisini yitirirken Nasdaq 100 endeksi güne hızlı yükselişle girdi

ABD’de teknoloji hisseleri rotasyon temasının azaldığı işlem gününe hızlı yükselişle başladı.

Nasdaq 100 endeksi güne yüzde 2,7 artışla girdi. Açılışta 5 gündür gerileme kaydeden Tesla hisseleri yüzde 8,3 yükseldi. Bir süredir yine gündemde olan Gamestop hisseleri de açılışta yüzde 12 prim yaptı.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi ise yüzde 1,54 seviyesine geriledi.

Bu gelişmelerle birlikte doların da zayıfladığı izlendi. Bloomberg Dolar Endeksi’nde gerileme yüzde 0,6’ya ulaştı.

Analistler haftanın ilk işlem gününde ABD endekslerinde görülen seyir için geçen yıl görece düşük performans gösteren sektör hisselerinde ralli görüldüğü, bunun da rotasyonun bir parçası olduğu yorumunu yapmıştı.

Endekslerde ve genel olarak piyasada böyle bir ortam hakimken yatırımcılar önümüzdeki günlerde hazine satışlarını yakından izleyecekler. ABD Hazine Bakanlığı toplam 120 milyar dolarlık üç borç ihalesi planladığını açıklamıştı.

Toronto’daki Scotiabank’tan baş kur stratejisti Shaun Osborne, “ABD’de yardım paketi üzerindeki ilerleme süreci risk iştahının istikrarlı olmasına yardımcı oldu” yorumunu yaptı.

Hızlanan büyüme beklentileri, son haftalarda borçlanma maliyetlerini artırırken, enflasyon korkusunu yükseltti ve uzun vadeli büyüme beklentisi ile teknoloji hisselerini tedirgin etti. Hazine Bakanı Janet Yellen ise Pazartesi günü verdiği demeçte enflasyonun ekonomiye zarar verebileceği korkusunu yatıştırmaya çalışmıştı.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler