8.3 C
New York kenti
Cuma, Nisan 19, 2024

Buy now

spot_img

Deutsche Bank: TCMB’den 2. yarıdan sonra 300-400 baz puan faiz indirimi bekliyoruz

Deutsche Bank Araştırma Müdürü Wietoska, TCMB’nin önümüzdeki dönemde yüksek enflasyona karşı 100 baz puanlık faiz artışına gitmesi gerektiğini ve yabancı yatırımcının Merkez Bankası’ndan faiz artışı beklediğini söyledi

Deutsche Bank Orta Doğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska, yükselen ABD tahvil faizlerinin Türkiye’yi nasıl etkilediği ve gelişen ülke kurlarında yaşanan baskı hakkında Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı.

ABD tahvil faizlerinin TL’ye olan etkisini değerlendiren Wietoska, “Türkiye’nin kaydettiği ilerlemeyi hepimiz görüyoruz. Türkiye’nin 4. çeyrek büyümesinin iyi geleceğini düşünüyoruz. TCMB’den adım atıldığını görmemiz gerekiyor, biraz daha sıkılaşma gelmeli. 100 baz puanlık faiz artırımı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de ters dolar ikamesinin başladığını fakat yavaş ilerlediğini dile getiren Wietoska, “ Yabancı yatırımcılar faiz artırımını yakından takip ediyor. TCMB söylediğini yaparsa yabancı yatırımcı kalır. Türkiye’de 2.yarıdan sonra 300-400 baz puan faiz indirimi bekliyoruz.” dedi.

Wietoska, ABD tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş hakkında yaptığı değerlendirmede, birkaç gündür ABD tahvil faizlerinde fazlaca oynaklık yaşandığını ve faizlerin artmasının gelişen ülke para birimleri için önemli olduğunu kaydetti.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler