7.3 C
New York kenti
Salı, Nisan 23, 2024

Buy now

spot_img

AMB’den tahvil etkisine karşı destek mesajı

Tahvil getirilerinin yükselmesi piyasaların gündeminde ilk sırada yer alırken, Fed’in ardından Avrupa Merkez Bankası (AMB) cephesinden de mesajlar geldi. AMB Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel getirilerin artmasıyla büyüme üzerinde bir baskı oluşması durumunda desteği artırabileceklerini belirtti

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, devlet borçlanma maliyetlerinin yükselmesiyle büyümenin olumsuz etkilenmesi durumunda, ekonomiyi desteklemek için ilave para politikası adımları atmak zorunda kalabileceklerini söyledi.

Cuma günü katıldığı sanal bir konferansta konuşan Schnabel, “Ekonomik toparlanmanın başında uzun vadeli tahvil getirilerinde yaşanan yükseliş, her ne kadar büyüme için olumlu beklentileri yansıtsa da, politika desteklerini fazla erken ve sert şekilde geri çekebilir. Bu durumda destekleyici politikaların seviyesini yeniden artırmak gerekebilir” dedi.

Fed cephesinden de piyasayı yatıştırıcı mesajlar gelmişti

Perşembe günü yaşanan tahvil getirilerindeki yükseliş hareketi öncesinde Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, piyasaların “ABD ekonomisi için daha olumlu bir görünümü fiyatladığı” ve “Fed’in yüzde 2 seviyesindeki enflasyon hedefi için kredibilite gördüğü” yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Clarida, Fed’in aylık 120 miyar dolarlık varlık alımlarını bu yıl devam ettireceğini öngördü.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ise istihdam piyasasındaki zayıflığa işaret ederek para politikasının genişlemeci kalmasının önemine işaret etti ve “Fed’in hedefinin tam istihdam olduğunu hatırlatayım” diye konuştu.

New York Fed Başkanı John Williams da enflasyonun bir süre daha baskı altında kalacağını, yükselen tahvil getirilerinin “muhtemelen iyiye işaret olduğunu” söyledi.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler