6.7 C
New York kenti
Cuma, Mart 29, 2024

Buy now

spot_img

Borsa İstanbul’da iştah kaçtı

BIST 100 endeksinde Salı günü görülen satış baskısı yeni işlem gününde de etkisini hissettirdi. Özellikle artan tahvil getirileri küresel endekslerde olduğu gibi Borsa İstanbul’da da olumsuz fiyatlamalara dayanak oluşturdu

Küresel piyasalarda artan tahvil getirileri küresel endekslerde olduğu gibi Borsa İstanbul’da da risk iştahını bozdu.

Özellikle seansın son bölümlerinde satışlar hızlandı ve endeks günü yüzde 2,3 düşüşle 1.483 puandan tamamladı.

Küresel piyasalardaki gerileme ile birlikte Türk Lirası tarafındaki gelişmeler de piyasanın gündeminde yer aldı. Gelişen ülke para birimlerine göre negatif ayrışma gösteren Türk Lirası’nın dolar karşısındaki kaybı yüzde 2’ye ulaştı. Kur 7,24 seviyesinin üzerini test etti.

Günün en çok düşen hisselerinin başında Karsan geldi.

Karsan’da sabah saatlerinde yapılan duyuru düşüşte etkili oldu. ABD Posta Servisi’nin Yeni Nesil Dağıtım Aracı Alım Süreci ihalesine Morgan Olson ile birlikte üretim için fiyat teklifi veren Karsan KAP’a yaptığı açıklamada “İhale mercii tarafından yapılan bildirim ile ABD Posta Servisi’nin Yeni Nesil Dağıtım Aracı Alım Süreci ihalesinin başka bir ihale katılımcısında kaldığı öğrenildi” ifadesini kullandı.

Bunun yanında en çok yükselenler tarafında Aselsan öne çıktı. Şirketin finansal sonuçları analistler tarafından olumlu karşılandı. Oyak Yatırım, 2020 yılı mali sonuçlarını açıklayan Aselsan’ı en beğendiği hisseler arasına ekledi. Aselsan’ın güçlü 2020 4’ncü çeyrek mali sonuçlarının 2021 yılı için cazip beklentiler ile bir araya geldiğini, bu hissenin son 6 ayda BIST-100 endeksinin yüzde 28 altında performans gösterdiğini belirten Oyak Yatırım, Aselsan’ı 22,50 TL hedefi fiyat ile model portföyüne dahil etti.

Küresel piyasalarda tahvil faizleri risk iştahını düşürüyor

Artan tahvil faizleri küresel endekslerde de negatif fiyatlamalar getirdi. ABD’de 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 1,42 ile Şubat 2020’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. 30 yıllık tahvil getirisi ise 10 baz puandan fazla yükseldi ve yüzde 2,29’a yakınlaştı.

ABD’de S&P 500 endeksi telekom şirketleri öncülüğünde seansın ilk bölümünde gerileme kaydetti.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler