8.2 C
New York kenti
Perşembe, Mart 28, 2024

Buy now

spot_img

Borsada yön değişti

Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi öğlene doğru gelen satışlarla eksiye geçti. Düşüşe sanayi hisseleri öncülük etti

Borsa İstanbul’da sanayi hisselerindeki gerilemenin etkisiyle güne pozitif başlayan endekste yön değişti.

Açılışta yüzde 0,5 değer kazanan BIST 100 endeksi öğlene doğru gelen satışlarla yüzde 2’nin üzerinde kayıp yaşadı.

Sanayi endeksinde düşüş ise yüzde 3’ün üzerinde gerçekleşti. Endekste bu bölümde en çok düşüş kaydeden hisseler Sasa, Hektaş ve Ford Otosan oldu.

Bloomberg HT’ye değerlendirmede bulunan piyasa uzmanları satışların yabancı kurumların etkisiyle hızlandığına dikkat çekti.

Dün, satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,62 azalışla 1.550,61 puandan tamamlamıştı.

Analistler ABD’de artan tahvil getirileri ve Dolar/TL kurundaki artışın endeks üzerindeki baskısına dikkat çekmişti. ABD tahvil faizlerindeki yükselişin Türk varlıklarını ve Türk Lirası’nı nasıl etkileyebileceğini Bloomberg HT’ye değerlendiren Aberdeen Standard Kıdemli Yatırım Müdürü James Athey, “Eğer ABD Hazine tahvili faizleri yükselmeye devam ederse ve dolardaki kuvvetlenme eğilimi de sürerse, bu daha büyük bir riskten kaçınma dönemini beraberinde getirerek riskli varlık sınıflarından çıkışları tetikleyebilir.” dedi.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler