7.5 C
New York kenti
Cuma, Mart 29, 2024

Buy now

spot_img

Petrol fiyatları pandemi öncesi seviyelere döndü

Brent petrol, ABD’deki soğuk hava dalgasının üretimi ciddi bir şekilde etkilemesiyle beraber pandemi öncesi seviyelere ulaşarak varil başına 65 doları geçti.

Brent petrol, soğuk hava dalgasının ABD’deki ham petrol üretiminin yüzde 40’ını durmaya zorlamasının ardından 65 doları geçti.

Vadeli kontratlar, Londra piyasasında son 13 ayın en yüksek seviyesinde kapattıktan sonra yüzde 1,3 daha yükseldi. Brent petrol en son pandemiden önce 21 Ocak 2020 tarihinde 65 dolardan işlem görmüştü.

ABD’de 4 milyon varilden fazla üretim şu an için askıya alınırken soğuk hava dalgası operasyonların durmasına ve elektrik kesintilerine neden oldu.

Üretim tarafında yaşanan şok halihazırda yükselişte olan küresel petrol piyasasını destekleyici bir rol oynadı. Özel sektör verilerini paylaşan Amerikan Petrol Enstitüsü’ne (API) göre, ABD’deki ham petrol stokları geçen hafta 6 milyon varil düşüş kaydetti.

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan’ın petrol kesintileriyle beraber bu yıl yüzde 26 yükselirken birçok analist Suudi Arabistan’ın Nisan ayından itibaren üretimi artırmasını bekliyor.

Oversea-Chinese Banking Corp Ekonomisti Howie Lee

Soğuk hava dalgası petrol piyasaları için çok iyi oldu fakat fiyatları yukarı çeken tek katalizör bu değil. Suudi Arabistan piyasaları destekliyor ve ABD’deki stokları hızlı bir şekilde azalıyor.

Nisan vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, Singapur saatiyle 13:32’de yüzde 1,3 yükselişle varil başına 65,20 dolardan işlem görüyor.

Mart vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, çarşamba günü yüzde 1,8 yükseldikten sonra yüzde 1 daha yükselerek varil başına 61,74 dolara ulaştı.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler