8.4 C
New York kenti
Perşembe, Nisan 25, 2024

Buy now

spot_img

Gram altın dolardaki düşüşü takip etti

Küresel altın fiyatları bu hafta yatay bir seyir izlerken, gram altın dolar/TL’deki düşüş ile beraber 7 ayın en düşük seviyesine geriledi. Gümüş ise hafta başından bu yana yukarıda.

Altın, haftanın ilk gününü düşüşle kapattıktan sonra Salı günü Asya işlemlerinde yükselerek kayıplarını telafi etti. Gram altın Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki düşüş ile beraber pazartesi günü 7 ayın en düşüğüne geriledi. Gümüş ise hafta başından bu yana neredeyse yüzde 2 yukarıda.

Tahvil faizlerindeki artış ve artan aşı iyimserliğine rağmen teşvik paketi ve enflasyonun artacağına dair beklentilerle altın fiyatları hafta başından bu yana yatay bir seyir izliyor.

Ons altın, geçen hafta 1.850 dolar seviyelerini zorladıktan sonra düşüş eğilimine geçmiş fakat haftayı ufak da olsa kazançla kapatabilmişti. Değerli metal altın, yılın ilk 6 haftasının 4’ünde düşüş kaydetmiş, Ocak ayını da düşüşle kapatmıştı. Ons altın bu hafta yatay bir seyir izliyor.

Gram altın, hem küresel altın fiyatlarındaki düşüş hem de dolar/TL’deki düşüş ile beraber son 7 ayın en düşük seviyelerine geriledi. Dolar/TL’nin 7.00 seviyesinin altına inmesiyle birlikte gram altın fiyatlarında pazartesi günü sert bir düşüş görüldü. Salı günü ise küresel altın fiyatlarındaki yükselişe rağmen dolar kurundaki kayıplarla gram altın neredeyse yatay seyretti.

Gümüş geçen hafta cuma günü yakaladığı yükseliş eğilimini bu haftanın başında da sürdürerek ons başına 28 dolara doğru yükseldikten sonra 27,94 seviyesinden geriledi. Gümüş Ocak ayını yüzde 2,2 kazançla kapatırken Aralık ayını yüzde 16,5 kazançla kapatmıştı.

Ons altın fiyatı

Altın fiyatları, pazartesi günü düşüş yaşadıktan sonra Asya işlemlerinde TSİ 08:10’da yüzde 0,29 yükselerek ons başına 1.823 dolar civarına geldi. Ons altın, salı günkü yükselişe rağmen haftanın başından bu yana yatay bir seyir izliyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın, dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki düşüş ile beraber 405 TL’ye doğru geriledikten sonra biraz toparlayarak salı günü 407 TL civarında bulunuyor. Gram altın, salı günü yüzde 0,1 yükseliş kaydetmesine rağmen bu hafta yüzde 1,21 aşağıda.

Gümüş fiyatı

Gümüş, geçen hafta cuma günü yakaladığı yükseliş eğilimini sürdürerek salı günü ons başına 28 dolara doğru yükseldikten sonra 27,94 seviyesinden gerilemeye başladı. Gümüş fiyatları, salı günü yüzde 0,5 artışla ons başına 27,74 dolar civarında işlem görüyor.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler