7.8 C
New York kenti
Cuma, Nisan 19, 2024

Buy now

spot_img

Tesla üretiminde sıra Hindistan’da

Tesla, Çin’de üretime başladıktan sonra Hindistan’daki ilk üretim tesisini, ülkenin güney eyaletlerinden birinde kurabilmek için hükümet ile anlaşmaya varmanın eşiğinde.

Tesla Çin’deki atılımın ardından şimdi de gözünü bir başka dev pazara çevirdi.

Hindistan cephesinden gelen açıklamaya göre, ülkede yatırıma hazırlanan Tesla üretim için güneydeki Karnataka eyaletini seçti.

Tesla’nın kararını eyaletin Başbakanı açıkladı. Elektrikli araba üreticisi Tesla, yerel yetkililerle 6 aydır çeşitli görüşmeler yürütüyordu ve Bangalore’da montaj operasyonu kurmayı planlıyordu. Tesla konuyla ilgili görüş bildirmeyi reddederken yapılan açıklamayı da teyit etmedi.

Bloomberg News’un haberine göre, Tesla bölgedeki gayrimenkul piyasasını etkilememek için özen gösteriyor ve bunun yanında bölgeye bir Ar-Ge tesisi kurmayı da planlıyor.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar ise Tesla’nın bölgeye elektrikli araba ve uzay teknolojisi üretimiyle ilgili yeteneklerin bulunmasından dolayı yatırım yaptığını söylüyor.

Tesla Çin’e de çıkarma yapmıştı

Tesla, geçtiğimiz yıl Şangay’daki fabrikasında üretimi artırma kararı almıştı. Çin’in Binek Otomobilleri Kurumu’nun verilerine göre, Tesla’nın ürettiği Model 3 isimli otomobili 2020’de ülkede en çok satan elektrikli otomobil olarak kayıtlara geçti.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın Çin’deki otomobil satışları, 2020 yılında koronavirüs salgınına rağmen bir önceki seneye göre iki katından fazla artış göstermişti.

Tesla’nın 2020 yılında Çin’deki 6,66 milyar dolarlık otomobil satışı, şirketin toplamda gerçekleştirdiği 31,54 milyar dolarlık satışın yüzde 21’ini oluşturdu. Şirketin 2019’da Çin’deki satış miktarı 2,98 milyar dolar olarak kaydedilmişti

Şirketin Çin’deki başarısına rağmen, ABD Tesla’nın geçen seneki satışlarında şirketin en büyük pazarı olmaya devam etti. Elektrikli otomobil üreticisi ABD’de geçen sene, toplam satışının neredeyse yarısı kadar bir satış (15,21 milyar dolar) gerçekleştirdi.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler