9.3 C
New York kenti
Perşembe, Mart 28, 2024

Buy now

spot_img

Dolar/TL kritik seviyenin eşiğinde

Dolar karşısında son iki haftadır gücünü korumaya çalışan Türk Lirası Ağustos ayından bu yana görülen en düşük seviyeleri test etmeye devam ediyor.
Küresel piyasalarda dolar haftalık bazda son iki ayın en kötü performansına imza atarken, Dolar/TL kuru Ağustos ayından bu yana kaydedilen en düşük seviyeleri test etmeye devam ediyor.

Dolar/TL küresel piyasalarda doların seyri ve Merkez Bankası cephesinden gelen sıkı duruş mesajlarının etkisiyle Perşembe günü 7,01 seviyesinin altına kadar geri çekilmişti.

Dolar/TL haftanın son işlem gününe de 7,03 seviyesinden giriş yaparken gün içinde 7,02 seviyesinin altını test etti. Türkiye’nin risk primi 292 baz puan seviyesinden işlem görürken iki yıllık gösterge tahvil faiz ise yüzde 14,77 seviyesinde.

Dolar kuru en son Ağustos ayında 7’nin altındaydı

BIST 50 hisselerinde açığa satış yasağı kalktı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), BIST 30 Endeksinde yer alan pay piyasalarında yapılabilen açığa satış işlemlerinin, 12 Şubat 2021 tarihinden itibaren BIST 50 Endeksinde yer alan pay piyasalarını kapsayacak şekilde genişletilmesine karar verdi.

BIST 50 Endeksi dışında kalan pay piyasalarında açığa satış yasağı devam edecek. Kurul, açığa satış yasağı kaldırılan pay piyasalarında gerçekleştirilecek işlemlerde, gün içinde sahip olunmadan satılan ve aynı gün içinde kapatılan pozisyonlara ilişkin olarak da açığa satış tuşuna basılmasının zorunlu olduğu hususunda yatırımcıların ve yatırım kuruluşlarının bilgilendirilmesine karar verdi.

İlgili haberler

Kalın: Türkiye S-400 sürecini sonuna kadar devam ettirecek
ABD: S-400 konusunda duruşumuz değişmedi
Özel sektör tahvilleri güçlenen TL ile ralli yaptı
Fitch: TL gibi yüksek getirili kurlar daha kırılgan
Karşılıklı S-400 açıklamaları
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price S-400 konusunda ABD’nin duruşunun değişmediğini açıklamasını takiben Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü İbrahim Kalın, Türkiye’nin S-400 konusunda egemen bir ülke olarak kararını verdiğini ve bu süreci sonuna kadar devam ettireceğini belirtti. Kalın, “S-400 kararının bir gecede alınmış bir karar olmadığının altını tekrar çizmek lazım. Bunu Amerikalı muhataplarımıza da pek çok defa anlattık. Kendileri de aslında bütün bu işin safahatını gayet iyi biliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler