9.6 C
New York kenti
Perşembe, Nisan 18, 2024

Buy now

spot_img

Petrol 3 ayın en büyük haftalık kazancına ilerliyor

Petrol, OPEC+’ın yarattığı iyimser görünüm ve ham petrol stoklarındaki düşüş ile birlikte üç ayın en büyük haftalık kazancına hazırlanıyor.

Petrol, OPEC+ ülkelerinin küresel petrol arzını kontrol altına alacağına olan güveni le birlikte Ekimden beri en büyük haftalık kazancına doğru ilerliyor.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında beşinci günde de yükselerek varil başına 57 dolara ulaştı. OPEC+ salgının neden olduğu arz fazlasını azaltmaya devam ederken Çin ve ABD’de ham petrol stoklarında düşüş yaşandı.

Suudi Arabistan’ın Asyalı müşteriler için petrol fiyatını sabit bırakması da piyasaların güçlendiğine dair bir diğer işaret.

Petrol talebinin artacağına dair beklentiler de petrol fiyatlarındaki yükselişte etkili oldu. Tamamen bir toparlanma olması için henüz erken fakat tüketim yıl sonuna doğru 2019 seviyelerine dönebilir.Suudi Arabistan’ın piyasa beklentilerinin aksine fiyatı sabit tutması piyasa fiyatlarını kararlı bir şekilde desteklediğine işaret. Şu anki emtia süper döngüsünü durdurabilecek çok az şey bulunuyor.Oversea Chinese Banking Corp. Ekonomisti Howie Lee

Mart vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, Singapur saatiyle 12:04’te yüzde 0,7 yükselerek varil başına 56,63 dolar civarında bulunuyor.

Nisan vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bu hafta yüzde 7,6 yükseldikten sonra yüzde 0,7 daha yükselerek varil başına 59,24 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler