8.7 C
New York kenti
Perşembe, Mart 28, 2024

Buy now

spot_img

Batı Teksas 55 doların üzerini test etti

Petrol piyasalarında talep görünümüne ilişkin beklentiler ABD’de azalan vaka ve can kaybı sayılarıyla iyileşirken Batı Teksas Petrolü salı günü 55 doların üzerini test etti.

Petrol, gerileyen dolardan bulduğu destek ve talep görünümüne dair iyimserlikle beraber varil başına 55 doların üstünü test etti.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında yüzde 2,8 yükselişle bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Suudi Aramco, yaptığı açıklamada bu yılın sonlarına doğru talebin pandemi öncesi seviyelere dönebileceğini belirtti. Zayıflayan dolar ise dolar cinsinden emtianın fiyatlarını daha cazip hale getirdi.

Royal Dutch Shell’in Kuzey Denizi piyasalarından yüklü alımlar yapması da fiziki piyasaların güçlendiğine işaret ediyor.

Ham petrol vadelileri eğrisi ise giderek güçleniyor. Brent petrolün vadeli fiyatı ile şu anki fiyatı arasındaki fark 27 cent’e kadar ulaştı.

Petrol fiyatları kısa dönemde zorlu bir talep ortamıyla karşı karşıya. Kovid-19’un yeni mutasyonunun daha fazla karantina önlemine neden olması beklenirken Asya’da son zamanlarda artış gösteren vakalar da petrol üzerinde baskı oluşturuyor.Talep beklentileri keskin bir “U” dönüşü yaptı. Bunda ABD’deki vaka sayılarının ve ölüm oranlarının azalması büyük rol oynadı.Vanda Insights Kurucusu Vandana Hari

Mart vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, TSİ 16:34’te yüzde 2,3 yükselerek varil başına 54,78 dolar civarına ulaştı.

Nisan vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, pazartesi günü yüzde 2,4 yükseldikten sonra yüzde 2,3 daha yükselerek varil başına 57,66 dolar seviyesinde bulunuyor.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler