14.5 C
New York kenti
Perşembe, Nisan 25, 2024

Buy now

spot_img

S&P, petrol şirketlerini negatif izlemeye aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings, petrol endüstrisindeki en büyük şirketlerin not görünümünü negatife çekti. Kuruluş, iklim değişikliği sebebiyle petrol endüstrisinin “risk altında” olduğunu belirterek, petrol şirketlerinin kredi notlarını haftalar içinde düşürebileceğinin sinyalini verdi

S&P Global Ratings, petrol endüstrisinin iklim değişikliği sebebiyle risk altında olduğunu belirterek dünya genelindeki en büyük petrol şirketlerinin not görünümünü negatife çevirdiğini açıkladı.

Kuruluşun not görünümünü negatife çevirdiği şirketler arasında, Exxon Mobil Corp., Chevron Corp., Royal Dutch Shell Plc., BP Plc. ve Total SE yer alıyor.

Petrol şirketlerinin, “enerji sektöründeki dönüşümden kaynaklanan zorluklar ve belirsizliklerle” karşı karşıya olduğunu kaydeden Kuruluş, bu dönüşümün “kârlılık, özellikle de sermaye getirisi üzerinde baskı” oluşturduğunu söyledi.

S&P’nin verdiği kararın, petrol endüstrisi üzerindeki endişeleri artırarak kredi piyasalarını ve hisse senetlerini etkileyeceği düşünülüyor.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler