17.8 C
New York kenti
Salı, Nisan 16, 2024

Buy now

spot_img

Türk fintech, dijital banka insha’nın yüzde 10’unu aldı

Türk fintech Param, Albaraka Türk’ün iki yıl önce Avrupa’da kurduğu dijital banka insha’nın yüzde 10’ununu aldı. Param, insha’ya 232 milyon TL değerleme üzerinden 23.2 milyon TL yatırım yaptı
Hem bireysel hem de kurumsal tarafta elektronik para hesabı, ön ödemeli kart, para transferi, fatura ödeme, sanal POS konularında faaliyet gösteren Param, Albaraka Türk tarafından iki yıl önce Avrupa’da kurulan dijital banka insha’ya 232 milyon TL değerleme üzerinden 23.2 milyon TL yatırım yaptı. İki yıldır Almanya’da 43 bin üye, 400 binden fazla işlem ve 65 milyon Euro’yu geçen hesap hacmi ile faaliyet gösteren dijital banka insha, bu tohum yatırımla Avrupa’da yeni ülkelere açılacak.

‘TÜRKİYE’DE İLK KEZ BİR FINTECH ŞİRKETİ KÖKLÜ BİR BANKANIN İŞTİRAKİNE YATIRIM YAPIYOR’

Insha’nın Avrupa’da sunduğu finansal çözümleri önemsediklerini ve iki yıl gibi kısa bir sürede geldiği noktayı çok değerli bulduklarını belirten Param kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Emin Can Yılmaz, “Yaptığımız bu yatırımla hem insha’nın hem de Param’ın Avrupa’daki açılımını daha da hızlandırmak istiyoruz. Öte yandan Türkiye’de ilk kez bir fintech, köklü bir bankanın iştirakine yatırım yapıyor. Bunu gerçekleştirmek Türkiye finfech ekosistemi için çok stratejik ve önemli bir gelişme” diye konuştu.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler