5.7 C
New York kenti
Perşembe, Nisan 25, 2024

Buy now

spot_img

Piyasalarda “çılgın günler” daha ne kadar sürecek?

Yatırımcılar, piyasalarda son birkaç gündür meydana gelen gelişmelerin şokların sürebileceğini işaret ettiğini söylüyor
Yatırımcılar 2020 başkanlık seçimlerini tarihte “hedge” edilecek en pahalı olay haline getirdi. Ancak bir haftadan az bir sürede, seçimlerden başka endişe duyacak çok daha fazla şeyin olduğunu gördüler.

Başkan Donald Trump’ın koronavirüse yakalanmasından, teşvik görüşmelerini sona erdirdiğini duyurduğu tweet’e ve Temsilciler Meclisi komisyonunun teknoloji devleri için “bölünme” teklifine, Wall Street’e sürprizler yağmaya devam ediyor ve bu durum traderları tedirginliğe sevk ediyor.

VIX olarak bilinen ve korku endeksi olarak da adlandırılan, hisse senetlerinde beklenen fiyat dalgalanmalarını ölçen Cboe Volatilite Endeksi yükselişini üst üste yedinci seansa taşıdı. ABD Hazine tahvilleri için benzer bir gösterge ise, haftalardır sakin seyretmesinin ardından sert yükseldi. ABD hisse senetlerinin göstergesi Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi son bir aylık dönemde bir düzine yüzde 1’den büyük hareket gerçekleştirdi ve henüz gidecek daha yeri ver.

S&P 500 Endeksi’nin Salı günü yüzde 1.4 düşüşle kapanmasının ardından, vadeli endeks kontratları endeksin bu kaybının yarısı kadarını geri alabileceğini işaret ediyor.

Societe Generale SA baş FX stratejisti Kit Juckes, “Seçimler için son düzlüğe girdik ve belirsizlik yüksek,” dedi ve “Gerçekleşebilecek çok fazla şey var ve bu durum piyasalarda tedirginliğin sürmesine yol açabilir” değerlendirmesinde bulundu.

ABD hisse senetleri için Çarşamba günü olası katalizörler, Trump’ın halen bir şekilde teşvik istediğine ilişkin işaretler olabilir ve bu durum piyasaların nasıl mali destek konusunu her şeyin üzerinde tuttuğunun altını çiziyor. Başkan Trump, Twitter yoluyla yaptığı açıklamada, Kongre’nin hava yolu şirketlerine yardım için 25 milyar dolar ve küçük işletmeler için 135 milyar dolarlık yardımları onaylamasını destekleyeceğini kaydetmişti.

Bu konuda bir umut ışığı hisse senetlerinde küçük çaplı bir sıçrama getirebilir, ancak bir ralli başlatma ihtimali düşük. ABD’de ekonomik sürprizler göstergesi şimdilerde güçlü bir şekilde aşağı yönlü trendde ve American Airlines Group Inc.’den Walt Disney Co.’ya, bazı önemli şirketler binlerce kişiyi işten çıaracaklarına ilişkin planlarını açıkladılar.

Oxford Economics, teşvik görüşmelerinin durdurulma kararını, hanehalkı, işletmeler ve eyalet ve yerel yönetimleri artan bir şekilde riske sokan bir “dönüm noktası” olarak tanımladı.

Benzer Haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bağlantıda Kalın

0BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
spot_img

En Son Haberler